Instagram kontakt@jkpggrappling.se

Brasiliansk Jiu Jitsu

Carlos Gracies besök till Japan under 1900-talet ledde till framväxten av en av dem idag största kampsporterna, Brasiliansk Jiu Jiutsu. Utvecklad från judon och traditionell jiu-jiutsu är BJJ en grappling-stil där man besegrar sin motståndare genom lås och submissions. Små som stora, tjejer som killar, vuxna som barn; som en kampsport där teknik ofta väger tyngre än storlek och styrka är BJJ något för alla. Dess många styrkor har visat sig vara uppskattade hos stora UFC-profiler som Alexander Gustafsson och Ronda Rousey och är en perfekt språngbräda vidare in i MMA:n.
På Jönköping Grappling Academy sitter Brasiliansk Jiu Jitsu i vår ryggmärg. Vi anser att träningsformen passar elitutövare, motionärer, barn, ungdomar och i princip alla. Våra BJJ pass består av en ordentlig uppvärmning, teknikträning och slutligen sparring. Tekniker drillas (repeteras) och appliceras på ett schysst sätt under sparringen. Du går väldigt sällan ifrån ett BJJ pass utan att vara riktigt svettig och räkna ner timmarna till nästa!

Submission Wrestling / NO-GI

Submission Wrestling är på många sätt likt Brasiliansk Jiu Jitsu. Den största skillnaden mellan de två disciplinerna är egentligen vad man har på sig när man utövar dem. Till skillnad från BJJ greppar man inte motståndarens dräkt för att lyckas med en nedtagning. Istället för att bära en så kallad “gi” som man har i BJJ, har man på sig tajta träningskläder som inte kan utnyttjas för nedtagningar eller lås. I Submission wrestling är varken sparkar eller slag tillåtet, målet är att vinna över sin motståndare med hjälp av kast, lås, strypningar eller position.

Instruktör: Marcus Johansson

- If you don't roll, you don't know.